Otroliga målarkonstnärer som var frimurare

Män och kvinnor från alla samhällsskikt i hela världen lockas till frimureriet, allt från politiker och forskare till konstnärer och skulptörer. Det finns framförallt en spännande lista på framstående konstnärer som gjort betydande insatser. Faktum är att måleri har många fördelar som att förbättra din koncentration, utveckla kritiskt tänkande och förbättra finmotoriska färdigheter. På så vis främjar det kreativitet, självförtroende och en positiv attityd. Koppla ihop måleri med frimurare så får du en omåttligt kreativ kombination som lett till en mängd inspirerande verk.

Härnäst presenteras följande konstnärer som också var frimurare, vilka var följande:

  • John Harris.
  • John Pine.
  • Josiah Bowring.
  • John Cole.
  • Thomas Beckwith.
  • William Hogarth.
  • Constantin Daniel Rosenthal.

Läs vidare för att se närmare på de fascinerande konstnärerna inom målarkonst!

Topp 7 frimurare inom konst

1. John Harris (1791-1872). Denne man blev frimurare 1818 och var en flitig miniatyrmålare. Han tjänade pengar på att ersätta och reparera skadade sidor i böcker på British Museum. Enligt samtida rapporter var hans verk så pass skickliga att de var oskiljbara från originalet. Harris blev snart fascinerad av frimurarnas spårbrädor och började måla ett stort antal i många olika mönster. Än idag finns många av hans spårbrädor bevarade som han gjorde en betydande inkomst av att sälja.

2. John Pine (1690-1753). Pine var en gravör och kartograf som blev berömd för sitt graverade verk med upplagan av Constitutions of Free Masons från 1723.

3. Josiah Bowring (1757-1832). Bowring arbetade som porträttmålare och var starkt inspirerad av andra konstnärer från frimurares spårbrädor. Hans karriär med att måla spårbrädor började 1795 och fick ett stort inflytande. Detta var en avgörande tid för konstnärlig utveckling där han kunde ta ut svängarna. Han målade till och med en spårbräda med en öppen kista och ett skelett inuti.

4. John Cole. Frimuraren Cole hade en målarstil som inspirerade andra konstnärer. Ett framstående verk är en spårbräda där motivet består av en diamantformad trottoar med en slingrande trappa.

5. Thomas Beckwith (1731-1786). Bechwith var konstnär och medlem i York storloge. Han har inspirerat många med sin blandning av symbolik och skildring av Minster Crypt.

6. William Hogarth (1697-1764). Hogarth var en engelsk målare och gravör som skapade mycket satir i sina verk, så pass mycket att han är en av de mest kända satirikerna från 1700-talet. Han blev medlem som frimurare omkring 1725. Hans verk påminner i själva verket mycket om dagens tecknade serier. Han har inspirerat många kända målarkonstnärer såsom, Francisco Goya, Jacques David och Jean Greuze. Numera finns hans verk att hitta i engelska och amerikanska samlingar. Ett av hans kändaste verk är ”Corner Stone” loge från 1730.

7. Constantin Daniel Rosenthal (1820-1853). Denna frimurare kom från Rumänien och var både målare och skulptör. Dock gick han bort i ung ålder efter att ha blivit arresterad för att ha burit revolutionära material i 1848 revolutionerna.